Jullovsprogram!

Dansa en bok? Javisst! Under jullovet läser vi och dansar böckerna Mamy Wata och monstret och Törnrosa mitt bland museets samlingar. Tillsammans med vår danspedagog får barnen använda sin fantasi och kreativitet för att berätta en saga med rörelser och stämningsfull musik. I vår barnvisning får du följa med på en upptäcktsresa bland masker, kostymer, konst och film från när och fjärran och vi får en glimt av dansens  fantastiska värld i Dansmuseets skatter.

Mamy Wata och monstret är skriven och illustrerad av Véronique Tadjo. Törnrosa är skriven och illustrerad av Lena Sjöberg.

Dansa en bok – Mamy Wata och Monstret eller Törnrosa

Programmet passar barn mellan 3–7 år.
Vi läser och dansar boken Mamy Wata och monstret eller Törnrosa mitt bland Dansmuseets samlingar. Dansa en bok stimulerar till läs- och språkinlärning och eget skapande. Metoden är framtagen av Kultur och bildning, Region Uppsala med stöd av Statens kulturråd.

När: Dansa en bok – Mamy Wata och monstret 27 december klockan 13. Läs mer!
Dansa en bok – Törnrosa 3 januari klockan 13. Läs mer!
Pris: Barn 40 kronor, vuxna 120 kronor.
OBS! Begränsat antal platser (20 stycken). Förköp samma dag från klockan 11.

Vår barnvisning är en upptäcktsresa bland masker, kostymer och film från när och fjärran i Dansmuseets skatter.
Foto: Klara Berggrund, Dansmuseet Stockholm

Barnvisning: Dansmuseets skatter

Programmet passar barn från 5 år.
Följ med oss på en upptäcktsresa bland masker, kostymer, konst och film från när och fjärran. Vi får en glimt av dansens fantastiska värld i Dansmuseets skatter. Här får du ett spännande besök bland föremål från många av världens alla hörn tillsammans med en av våra museipedagoger.

Dansmuseets skatter är en interaktiv utställning baserad på Rolf de Marés samlingar. Han var balettdirektör för Svenska Baletten i Paris 1920–25, som firar 100-års jubileum 2020.
Foto: Linn Cederborg, Dansmuseet Stockholm

När: 28 december klockan 13, läs mer!
4 januari klockan 13, läs mer!
Pris: Ingår i entrébiljetten, fri entré för barn 0–18 år, vuxna 120 kronor,  
student/pensionär 80 kronor.

Fröken Blåregn.
Foto: Linn Cederborg, Dansmuseet Stockholm

Familjevisning – Japan och Kina
Gastar, Generaler och Gudinnor

Programmet passar hela familjen.
Följ med oss på en resa till Japan och Kina bland fantastiska föremål ur museets samlingar. Här träffar du Fröken Blåregn, som är en av rollerna inom Kabuki-teater. Beundra de sirligt broderade Jinju-kostymerna. Varför är det alltid en tall på nō-teaterns dekor? Var ligger de två hästarna på ett bord? Vem är Rolf? På vår visning får du alla svaren!

När: Söndagar t.o.m. 5/1 2020.
Pris: Ingår i entrébiljetten, fri entré för barn 0–18 år, vuxna 120 kronor,   
student/pensionär 80 kronor.
OBS! Japan- och Kinautställningen Gastar, Generaler och Gudinnor stänger 5/1 2020. Passa på att se utställningen innan dess – i utställningens verkstad kan du skapa dina egna skuggspelsfigurer. Läs mer om utställningen här!

Under hela december bjuder vi på saft, kaffe och pepparkakor! På museet finns även en jullovsflyer med Lena Sjöbergs sovande Törnrosa och där alla jullovsprogram är samlade. Hämta gärna en flyer till dig själv eller någon du känner – eller dela denna länk!

God Jul och välkommen att fira ditt jullov med oss på Dansmuseet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Rulla till toppen