Jag tänker om … Framflyttat till 2021.

Förskola, förskoleklasser, låg, mellan-, högstadiet och gymnasiet

Dansupplevelse i utställningen om Svenska Baletten i Paris 100 år. Koreografen Claire Parsons hyllar Svenska Baletten i Paris 1920–1925 med en dansupplevelse i utställningen ”Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete” – Ballets Suédois 1920–1925.

På Dansmuseet rör sig en dubbelexponering, en minnesspegel, en danssväng, en anteckning, en rörelse och något – en dadaistisk dröm.

Följ med i mötet och i utställningen om Svenska Baletten i Paris med dans som gör sprakande nedslag i tid och rum. I besöket ingår även en ”jagtänkeromjagprovarpå” workshop med dansare från Claire Parsons Co. Vi provar danssteg från utställningen, letar efter egna rörelser och skapar en egen Svenska Baletten-dans.

2008 skapade Claire solot Jag tänker Rolf för Dansmuseet. Nu är hon tillbaka!

Bokningsbara dansäventyr:

Datum:
Framflyttat till 2021. Nya datum kommer inom kort.

Längd: 60 min

Rekommenderas från 5 år, men passar alla åldrar i grundskolan och gymnasiet. Nivån anpassas efter gruppen.

Om Claire Parsons

Claire Parsons arbetar utifrån poetisk vardagskonst i föreställningar inspirerade av humor, visuella detaljer och animism. Hon belönades 2018 med Cullbergpriset och Svenska Teaterkritikers förenings danspris 2015. Sedan 2016 har hon Konstnärsnämndens 10-åriga arbetsstipendium för sin fortsatta konstnärliga gärning.

För mer information om Claire Parsons: www.claireparsons.com
Koreografi Claire Parsons
Dansare Elin Hallgren och Sofia Sosso Harryson
Musik Mikael Svanevik
Kostym Bitte Palm
Mask Angelika Ekeberg

Kontakt och bokning

klara.berggren@dansmuseet.se eller telefon 08-441 76 52.

Tillbaka till Förskola.
Tillbaka till Förskoleklass och lågstadiet.
Tillbaka till Mellan- och högstadiet.
Tillbaka till Gymnasiet.
Tillbaka till Grupper med särskilda behov.