Välkomna till ett besök i dansens fantastiska värld! Tillsammans gör vi en spännande resa bland masker, kostymer, konst och filmer från världens alla hörn.

Hos oss kan ni boka dans och visningar. Vi erbjuder olika dansstilar; med fantasifulla och roliga rörelser dansar vi till trumrytmer från Västafrika. Hiphop dansas med attityd och rytmiska danssteg till cool musik. Lätt som en plätt gör vi en piruett när vi dansar balett. Massor av dansglädje utlovas!

Alla program anpassas efter gruppen och vi tar även emot grupper med särskilda behov.

AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR:

EN TUFF TUFF RESA 

Upp på scenen och ut i världen! Välkommen till En TUFF TUFF resa, Dansmuseets nya familjeutställning! På ett lekfullt sätt berättar utställningen om livet på turné och bakom scenen för hundra år sedan. Hur glatt var egentligen det glada 1920-talet? Hur såg vardagen ut för dansare ute på turné? 

Välkommen till en värld där det stora har blivit litet och det lilla har blivit stort! Visas 11 februari –5 november 2023.

SVENSKA BALETTEN 100 ÅR!

Välkommen att besöka Dansmuseets jubileumsutställning om Svenska Baletten. I utställningen får du uppleva svensk danshistorias mest spännande internationella äventyr och lära känna människorna bakom det nyskapande kompaniet.

Dansmuseets jubileumsutställning ”Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete” – Ballets Suédois 1920–1925 öppnade den 25 oktober 2020. 

DANSMUSEETS PÄRLOR

I utställningen visas ett urval av museets samlingar av kostymer, masker och bildkonst med anknytning till dans och teater från hela världen. Här finns både föremål som Rolf de Maré samlade in men också nyförvärv från nutida danshistoria.

Kontakt och bokning

klara.berggren@dansmuseet.se eller telefon 08-441 76 52.

En TUFF TUFF resa

Välkomna till en värld där det stora har blivit litet och det lilla har blivit stort!

Visningen är gratis och kan bokas fram till 27 oktober 2023.

Rörelse och konstworkshop

Välkommen till en spännande skapandeworkshop på Dansmuseet!

Workshopen är gratis!

Bokningsbara datum 24-27 oktober.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Rulla till toppen