Välkomna till ett lärorikt besök med fokus på dans-, konst- och musikhistoria. I utställningen Dansmuseets samlingar visar vi Rolf de Marés samlingar med masker, kostymer, konst och filmer från världens alla hörn.

Hos oss kan ni boka visningar och workshops i olika dansstilar. Alla program anpassas efter gruppen och vi tar även emot grupper med särskilda behov. Nu kan ni även boka en digital visning, hör av er till oss för mer information.

AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR:

SVENSKA BALETTEN 100 ÅR!

”Alltid före sin tid, alltid oförtröttligt på språng mot det nya” (Fernand Léger).

Dansmuseets jubileumsutställning ”Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete” – Ballets Suédois 1920–1925 öppnade den 25 oktober 2020. Vi erbjuder temavisningar anpassade till olika grupper och årskurser. Utställningens titel är hämtad från scenfonden till Svenska Balettens dadaistiska föreställning Relâche.

DANSMUSEETS PÄRLOR

I utställningen visas ett urval av museets samlingar av kostymer, masker och bildkonst med anknytning till dans och teater från hela världen. Här finns både föremål som Rolf de Maré samlade in men också nyförvärv från nutida danshistoria.

EN TUFF TUFF RESA 

Upp på scenen och ut i världen! Välkommen till En TUFF TUFF resa, Dansmuseets nya familjeutställning! Visas 11 februari – 5 november 2023.

Kontakt och bokning

klara.berggren@dansmuseet.se eller telefon 08-441 76 52.

Svenska Baletten 100 år

Från konservativ balett till experimentella allkonstverk

Öppenhet och fördom – kärlek, dans och homofobi under tidigt 1900-tal

Visning med fokus på sexualitet, samtycke och relationer.

Visning

En värld i rörelse

Film och samtal

Vad är dans?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Rulla till toppen