Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Inställt! Lilla Klubben – Sara Dixon. “Mormors souvenirer” Wilhelmina von Hallwyls storskaliga reseshopping.

23 apr 2020 kl. 18.00 19.30

Sara Dixon, intendent vid Hallwylska museet, gästar Lilla Klubben under rubriken ”Mormors souvenirer” Wilhelmina von Hallwyls storskaliga reseshopping.

Sara Dixon berättar om Wilhelmina von Hallwyls storskaliga reseshopping. Rolfs de Marés mormor Wilhelmina köpte med sig klassiska souvenirer från främmande platser. Men hon köpte framförallt stora lass med orientaliska mattor, antika porslinsföremål och konst under sina resor. Hon tog också hem många minnen genom sina fotografier av människor och platser.

Samtalet börjar klockan 18. Dörrarna öppnas klockan 17.30 och i Bistro Rolf de Maré finns dryck och tilltugg att köpa och ta med in på samtalet.

Längd: cirka 60 minuter.
Pris: 60 kronor.

Lilla Klubben är en samtalsserie där vi fördjupar oss i museets utställningar och samlingar. Namnet har inspirerats av Lilla Julaftonsklubben, som kom till 1927 när Rolf de Maré ville att några av hans vänner i Paris skulle få ett julhem i hans bostad. Så småningom blev klubben förevigad i en målning av Nils Dardel. Verket Lilla Julaftonsklubben beställdes av Rolf de Maré 1933. Lilla Julaftonsklubben var en privat herrklubb, men Lilla Klubben är självklart öppen för alla!

SEK60
Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
08-441 76 51

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Rulla till toppen