Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Samlingen – Svenska Baletten

15 sep 2020 18 sep 2020

Arbetsresidens och research med öppna samtal i Dansmuseets bankhall. Samlingen är ett koreografiskt projekt skapat av och med koreograferna Amanda Apetrea, Halla Ólafsdóttir, Nadja, Hjorton, Stina Nyberg och Zoë Poluch, där ett gemensamt intresse för koreografi och feminism flätas samman med danshistoria. Samlingen ändras från plats till plats i ett unikt samarbete med verksamma danskonstnärer och besökande publik.

2020 påbörjar Samlingen sitt femåriga tvärkonstnärliga projekt Samlingen – Svenska Baletten under ett arbetsresidens på Dansmuseet. De kommer senare tillbaka till Dansmuseet med en föreställning någon gång under 5-årsperioden. 

Vi lever i en värld som verkar alltmer desperat och är full av paradoxer. Ett överhettat klot, strukturell rasism, ökad ojämlikhet, pandemi och samtidigt – stora världsomspännande rörelser som Black Lives Matter och Fridays for Future. Var är den samtida dansen i allt detta? Samlingen – Svenska Baletten utgår från en fascination och bråkig kärlek till det danskompani som 100 år tidigare sprängde förväntningar om vad dans kan vara. Det blir ett sätt att blicka bakåt, deala med vår svenska, samtida danshistoria och att utforska och fantisera om vad Svenska Baletten skulle kunna vara i dag.

När: 15–18 september klockan 11–17 under Dansmuseets ordinarie öppettider.

Biljetter: Ingår i Dansmuseets entrébiljett, ordinarie pris 120 kronor, student/pensionär 80 kronor, barn/ungdom t.o.m 18 år har fri entré. Biljetter köps i museets kassa, ingen kontant hantering.

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
+ Google Map
08-441 76 51
15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Scroll to Top