MOVING ISOLATION

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MOVING ISOLATION

ScreenDance Festival 2022

28 apr 2022 kl. 18.00 20.00

Moving Isolation – an artistic diary – skriven i skuggan av en pandemi.

Filmvisning och samtal med Anna Holter.

Då de första restriktionerna utropades mars 2020 och markerade en stor omställning för de allra flesta av oss, samlades en grupp med internationella frilansande danskollegor över hela världen. Online.

“Det var en spontan idé att föra oss samman, för att fortsätta kunna vara kreativa och för att skapa dans och röra oss framåt gemensamt trots att många av oss befann sig i en Lockdown dvs. instängda i sina hem. Då vi sågs uppstod även ett behov att inte bara dansa och skapa ihop utan även utbyta upplevelser om denna extraordinära tid vi aldrig upplevt tidigare”.

Filmerna visar på hur stark kärleken är till dansen och att den kan föra oss tillsammans. Den visar dock också på den fragila arbetsstruktur frilansande artist befinner sig i.

Efter första mötet mars 2020 fanns ett stort behov att fortsätta ses. Resultatet blev en serie på åtta kortfilmer, totalt 40 minuter.

Trailer Moving Isolation

Filmerna har vunnit mycket uppmärksamhet världen över, bland annat vunnit pris för bästa kortfilm i England samt bästa europeiska debutantregissör i Italien, visats på festivaler ibland annat New York, Prag, Aten, Antwerpen.

Ladda ned hela ScreenDance Festivals program här.

Pris: 100 kr, festivalpass 200 kr. Förköp biljett här eller i entrékassan. Begränsat antal deltagare.

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
+ Google Map
08-441 76 51

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Rulla till toppen