Mer dans åt folket / DANSPAUS

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mer dans åt folket / DANSPAUS

30 maj 2023 kl. 11.00 14.00

Kalasvecka! Dansmuseet 70 år / Scenkonstbiennalen

DANSPAUS är en årslång uppsökande dansfilmodyssé där koreograferna och dansarna Jannine Rivel och Amanda Billberg presenterar nio dansfilmer av lika många koreografer och grupper. DANSPAUS vill dela dansfilmen som konstform och öppna upp för spontana samtal om dans.

Hur tar dansen plats i relation till de människor som rör sig på en offentlig plats, på parkeringen till ett lokalt torg eller där mötet med dansen sker slumpartat mitt i de vardagliga bestyren? Hur känns filmen i min kropp? Hur får den mig att röra mig? Hur dansar mina tankar?

De nio dansfilmerna visas på surfplattor, och lyssnas på i hörlurar. Fokus i projektet är att låta mötet med dansen erbjuda en paus, en möjlighet till eftertanke och ett utrymme för kroppen att känna efter.

DANSPAUS bildar ett montage av nio dansfilmer som uppvisar en stor bredd vad gäller konstnärskap och konstnärliga uttryck. Filmerna är skapade av nio professionellt verksamma koreografer och grupper: Dorotea Saykaly och Emil Dam Seidel med filmen echo – the mechanics of our solitude, Gabriella Engdahl med filmen Silk Paper and Bruises, Jenny Larsson med filmen My Body is Made of Water, KolKo-KollektivKompaniet med filmen Everybody´s Space, Malika Lamwersiek och Libert Bucher med filmen within all, which passed, Minna Elif Wendin med filmen NOKA, Moncef Henaien med filmen Lavishé, Paloma Madrid med filmen Pato Negro och Rebecca Evanne med filmen MOD.

Välkommen att ta en DANSPAUS!

Kalaspris: Fri entré!

Mer Dans åt Folket visar, delar och producerar danskonst för allmänheten och med specifika målgrupper i åtanke. Vi samverkar med professionella dansare, koreografer och fria kulturutövare. Mer Dans åt Folket drivs av Jannine Rivel och Amanda Billberg. Mer Dans åt Folket är danskonst här och där, rörelser för fler.

www.merdansatfolket.se

Scenskonstbiennalens program

Facebook-evenemang

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
+ Google Map
08-441 76 51

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Rulla till toppen