Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Evenemangs-serie Evenemangs-serie: Lilla Klubben: Gäst

Lilla Klubben: Conny Borg & Fröken Julie

21 september kl. 18.00 20.00

Filmvisning och samtal

En kväll med Conny Borg om Fröken Julie – filmvisning och samtal. För sin prestation i Fröken Julie kallades Conny för ”sexig premiärdansör” i Expressen 1966. Nu återvänder vi till Birgit Cullbergs klassiska verk tillsammans med Conny och får höra anekdoter från inspelningen och andra minnen från Connys långa karriär. Birgit Cullbergs Fröken Julie kan nog kallas svensk baletts mest kända verk – den erotiskt laddade maktkampen mellan Jean och Julie har sedan premiären 1950 dansats över hela världen. Vi ser den i en TV-inspelning från 1964, där Conny dansar med Viveka Ljung som Julie. Efter filmen blir det samtal och möjlighet att ställa frågor.

Medverkande: Conny Borg, född 1938, premiärdansör, koreograf, regissör, lärare och balettchef i Göteborg och Malmö – och mycket, mycket annat.

Insläpp från 17.45, programmet börjar kl. 18.

Pris: 100 kr. Förköp din biljett här.

Bistro Rolf de Maré är öppet och det går bra att ta med dryck därifrån till Lilla Klubben. 

Temat för höstens Lilla Klubben är dans/historia/minne. Under tre kvällar behandlas temat från olika perspektiv. Det handlar om den allmänna historien och den personliga, om kollektivt minne och om kroppsligt minne, om att göra historia, att använda historia och att bli historia.

Lilla Klubben är en programpunkt där publiken alltid kan samtala med kvällens talare efter framförandet.

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
+ Google Map
08-441 76 51

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Rulla till toppen