Lilla Klubben: Erik Linghede

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Lilla Klubben: Erik Linghede

18 april kl. 18.00 20.00

Välkommen till en kväll med en av förgrundsgestalterna inom svensk streetdance! Som dansare, koreograf och producent har Erik Linghede förnyat och vitaliserat danskonsten i Sverige. Linghede tilldelades 2023 års Birgit Cullberg-stipendium med motiveringen ”för sitt engagemang inom fältet och för sin danskonstnärliga insats som utövare, kreatör och visionär”.

Sedan 2014 har Linghede fokuserat på att koreografera egna sceniska verk med avstamp i teknik, estetik och känsla från streetdancefältet. 2022 presenterade han sin senaste koreografi Sunrise, en platsspecifik, hörlursbaserad konsert i soluppgången. Under åren har Linghede också arrangerat en rad olika battles och sceniska koncept. Han är en av de drivande i Gatuverket, som arbetar med att utveckla och stärka konst och infrastruktur för freestyle- och streetdance-relaterade dansuttryck. Linghedes verk har bland annat visats på MDT, Malmö Dance Week, WIP Konsthall, Kulturhuset Stadsteatern, Norrlandsoperan, Dansens Hus i Stockholm och Oslo samt på nationell turné med Riksteatern och Dansnät Sverige.

Insläpp från 17.45, programmet börjar kl. 18.

Pris: 120 kr. Förköp din biljett här.

Om vårens Lilla Klubben: Hur syns nuet i danskonsten? Hur förhåller vi oss till det som sker i vår samtid? Och vad kommer det att stå i framtidens historieböcker om vår tid? Under våren 2024 ägnar vi Lilla Klubben åt samtida svensk danshistoria. Med tre gäster sätter vi ljuset på nuet – och på de senaste decennierna i svensk dans, det vill säga det som är på väg att omvandlas till historia.

Bistro Rolf de Maré är öppet och det går bra att ta med dryck in till Lilla Klubben. 

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
+ Google Map
08-441 76 51

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Rulla till toppen