Lilla Klubben: Efva Lilja

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lilla Klubben: Efva Lilja

15 februari kl. 18.00 20.00

I drygt 40 år har Efva Lilja arbetat som koreograf. Hon har dessutom varit rektor för Dans- och cirkushögskolan och är verksam som författare. Hennes senaste bok, Att leva i och genom dans, är en exposé över svensk dans­konst från 1980 till 2020. Vad har hon levt, upplevt och bevittnat under dessa år? Hur var nuet i mitten av 1980-talet? Och hur är vårt nu idag? Med sina breda och djupa erfarenheter från alla nivåer av dansfältet kan vi inte tänka oss någon bättre lämpad gäst än Efva Lilja för ett samtal om samtidens danshistoria!
 
Efva Liljas verk har visats i ett fyrtiotal länder och omskrivits som vackra, poetiska, kontroversiella och banbrytande. Några av de mest hyllade har producerats för konstinstitutioner som Centre Georges Pompidou i Paris, Moderna Museet i Stockholm, Baltic Art Center i Visby och Guggenheimmuseet i Bilbao. Hon är också mycket uppskattad för sina scenkonstnärliga verk, experimentella platsspecifika verk och forskningsbaserade arbeten i gallerier och på alternativa platser.

Insläpp från 17.45, programmet börjar kl. 18.

Pris: 120 kr. Förköp din biljett här.

Om vårens Lilla Klubben: Hur syns nuet i danskonsten? Hur förhåller vi oss till det som sker i vår samtid? Och vad kommer det att stå i framtidens historieböcker om vår tid? Under våren 2024 ägnar vi Lilla Klubben åt samtida svensk danshistoria. Med tre gäster sätter vi ljuset på nuet – och på de senaste decennierna i svensk dans, det vill säga det som är på väg att omvandlas till historia.

Bistro Rolf de Maré är öppet och det går bra att ta med dryck in till Lilla Klubben. 

fotograf: Håkan Larsson

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
+ Google Map
08-441 76 51

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Rulla till toppen