Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lilla Klubben: Avhoppare

27 okt 2022 kl. 18.00 20.00

Reflektioner av Erik Näslund

”Rudolf Nurejev blev den första avhopparen och han skulle senare komma att följas av ytterligare berömda dansande kollegor. Natalia Makarova, Mikhail Baryshnikov och Alexander Godunov. Alla har de som skäl för sina avhopp angett att de tröttnat på den konventionella klassiska repertoaren i Sovjet och att de sökt den artistiska friheten att få dansa vad de vill. Ser man till vad de sedan framträtt i här i väst så finner man emellertid att de framför allt excellerat i samma klassiska baletter som de en gång utfört på hemmaplan.”

Orden är Erik Näslunds och hämtade ur programmet till Cullbergbaletten på Cirkus från 1981 när Nurejev gästade Stockholm. Idag har ytterligare fyra decennier passerat och vi vet mer om avhoppare och hur deras konst kom att utvecklas efter avhoppen.

Erik Näslund är författare och kulturskribent, tidigare kritiker i bland annat SvD och chef för Dansmuseet. Han fyller kvällen med sina reflektioner kring dansande avhoppare allt från avhoppet av Nurejev i juni 1961 och framåt i tiden. 

Längd: 40 min med efterföljande samtal.

Insläpp från 17.30, programmet börjar kl. 18.

Pris: 80 kr. Förköp din biljett här.

Bistro Rolf de Maré är öppet och det går bra att ta med dryck därifrån till Lilla Klubben. 

Lilla klubben är en programpunkt där publiken alltid kan samtala med kvällens talare efter framförandet. Under hösten 2022 har ämnet handlat om Rudolf Nurejev och i vår kommer Lilla Klubben handla om de okända kroppsarbetarna det vill säga dansarnas villkor på turnéer.

Erik NŠäslund
Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
+ Google Map
08-441 76 51

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Rulla till toppen