Dansmuseet har öppnat – välkommen!


Exklusiv förhandsvisning av jubileumsutställningen

Exklusiv förhandsvisning av utställningen:
“Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete” – Ballets Suédois 1920–1925

Kom och lyssna till berättelsen om Svenska Baletten, ett danskompani i Paris på 1920-talet. Fil dr Erik Mattsson, intendent på Dansmuseet, levandegör Svenska Balettens historia och guidar runt bland 300 föremål.

I oktober öppnar Dansmuseet en jubileumsutställning för att fira hundraårsminnet av Svenska Baletten. Museet ställer ut konstverk, fotografier, dagböcker, affischer och mycket annat från 1920-talet. Redan i september erbjuder Dansmuseet exklusiva förhandsvisningar. De guidade turerna genomförs i små grupper om max 15 personer.

28 september–14 oktober 2020. Läs mer och boka här.

Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer och har vidtagit åtgärder för att möjliggöra genomförande av bokade gruppvisningar. 

VIP-visning: 1920-tal, äventyr och kärlek

Ta med dig din konstförening, syjunta, ditt kompisgäng eller dina arbetskollegor och boka en egen unik visning av utställningen “Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete” – Ballets Suédois 1920–1925.

Kom och lyssna till den spännande berättelsen om Svenska Baletten, ett danskompani i Paris på 1920-talet.  Följ med in bakom kulisserna i dansarnas loger, via kostymer och kostymskisser, för att slutligen landa i salongen på Théâtre des Champs-Elysées. Under visningen får du lära känna flera av dansarna, kompositörerna och konstnärerna som möjliggjorde kompaniets stora äventyr. Du bjuds på en berättelse om kärlek, mod och dans.

Visningen kostar 800 kronor/grupp, är cirka 1 timme lång och ni kan vara 1–15 personer i gruppen. Kombinera gärna besöket med lite god mat på Bistro Rolf de Maré. Bistron erbjuder 10% rabatt mot uppvisande av biljett från museet.

29 september–13 oktober 2020. Boka här!

Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer och har vidtagit åtgärder för att möjliggöra genomförande av bokade gruppvisningar. 

Boka en privat visning

Boka en privat visning för din grupp eller ditt företag. Utställningen Dansmuseets skatter ger en inblick i dansens förunderliga värld bland masker, dräkter, konst och filmer. Dansmuseets grundare Rolf de Maré var en av 1900-talets viktigaste svenska kulturpersonligheter och hade hela världen som arbetsfält. Som förkämpe för modernismen inom scenkonsten skapade Rolf de Maré Svenska BalettenBallets Suédois – i Paris 1920–1925.

Visningstid är cirka 60 minuter och kan anpassas utefter gruppens intresse och behov.
Språk: svenska, engelska och franska.
Pris: 1 500 kronor (under museets ordinarie öppettider), 2 000 kronor (övriga tider).

Visningar går även att kombinera med en dansworkshop eller boka en workshop separat.

Boka en dansworkshop

Flamenco
Hiphop
Västafrikansk dans

Kontakta Klara Berggren för bokning och information: 08-441 76 52 eller klara.berggren@dansmuseet.se.

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Scroll to Top