Skapande Broderi Stockholm broderar Svenska Baletten

Med Jean Börlin och danskompaniet Svenska Baletten som inspiration broderar föreningen Skapande Broderi Stockholm en utställning i samarbete med Dansmuseet under 2021. Broderierna kommer sedan att visas i utställningen Jean i garn.

Den 25 oktober 2020 öppnade Dansmuseets jubileumsutställning ”Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete” – Ballets Suédois 1920–1925.

Det är från denna utställning, om Svenska Baletten i Paris, som medlemmarna i Skapande Broderi Stockholm har hämtat inspiration för att ta fram egna verk. Projektet, som är ett samarbete mellan Skapande Broderi Stockholm och Dansmuseet, började i januari 2021 och avslutas med i en utställning i slutet av året.

Föreningen Skapande Broderi i Stockholm verkar för att öka intresset för broderi som konstform. Det första temat för ett mindre broderi, utgick från ett fotografi av koreografen Jean Börlin, som poeten/galningen i Rullskridskobanan/Skating Rink 1922. Det andra temat var att skapa ett större broderi inspirerat av den komplexa och mångfasetterade Svenska Baletten.

Jean Börlin i Skating Rink 1922.

Läs mer om 100-årsjubileet av Svenska Baletten.
Läs mer om Skapande Broderi Stockholm.

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Scroll to Top