Lock at me – danssolo och film

Stockholmspremiär av Lock at me 20 september! Två kvinnor presenterar sitt arbete och sin relation till locking. Lock at me är en föreställning baserad på dansstilen locking med solot Golem av Maëva Abdelhafid och dokumentärfilmen Lock it up av Mimmi Mollgren. Köp dina biljetter nu!

Dansföreställning med dansstilen locking.

Two women – Two perspective – One dance
Missa inte Stockholmspremiären av Lock at me där två kvinnor presenterar sin relation till dansstilen locking. Föreställningen väcker nya frågor och kvällen avslutas med en frågestund med Maëva Abdelhafid och Mimmi Mollgren.

Maëva Abdelhafid. Foto: Kidhao

GOLEM – Maëva Abdelhafid – Soloföreställning
Från lera, Golem har kommit till liv av skulptörens hand. En varelse som kan vara vad som helst mellan ett mirakel och ett monster, en beskyddare och ett hot. Förvandlingen är utom kontroll och leder till slut till att Golem försvinner till ingenting. Solot Golem är ett sökande om den dansande rörelsens skapelse. Hur börjar dansrörelsen existera inuti kroppen? Vilka gränser finns mellan planerade rörelser och spontana? Vi upptäcker hur en rörelse börjar existera, för att sedan försvinna och existera igen eller hur rörelser utvidgas till en annan. Stilen locking kommer sakta ta form och sammansmälta med dansarens roll.

Stillbild från dokumentären Lock it up av Mimmi Mollgren.

LOCK IT UP – Mimmi Mollgren – Dokumentär
Mimmi Mollgren är en svensk lockingdansare, som är särskilt uppmärksam på historien och kulturen inom lockingstilen som uppkom på 70-talet i USA. I dokumentären Lock it up väljer hon att visa lockinghistorien i Sverige. Baserad på fyra dansares erfarenheter, som var bland de första lockingdansarna i Sverige, blir dokumentären en hyllning till allt arbete de lagt ned för att skapa en växande scen för locking i Sverige. Mimmi besökte de fyra dansarna och upptäckte historien inom svensk locking: Hur såg de locking för första gången, hur hittade de information och hur nådde locking Sverige?

Pris: vuxen 150 kronor, student, pensionär, under 18 år 100 kronor.
Köp dina biljetter nu!
Läs mer.

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Scroll to Top