Lilla Klubben – Helena Franzén

Vårens första Lilla Klubben gästas av koreografen Helena Franzén! Hon berättar om sitt konstnärskap och visar utdrag ur solot Kantra från 1996.

Som koreograf är Franzén hängiven rörelsens gränslösa variationsrikedom. Hennes verk präglas av det precisa och beskrivs med ord som fysisk intelligens och rörelsepoesi. Helena Franzén firar 30 år som koreograf och har uppmärksammats med ett kulturreportage i P1, lyssna på Helena Franzén: ”Jag tolkar världen genom kroppen” här! På SVT Play/K Special visas filmen In Between från 2014 i regi av Petra Wangler.

Helena Franzén, Going Astray 2016. Foto: Håkan Jelk.

I en recension av utställningen Mitt dansande liv i SvD skriverThomas Olsson: ”Att text eller rättare sagt samtal kring dansen, men även kulturen i stort, är viktiga för Helena Franzén framgår tydligt i ”Mitt dansande liv” där intervjuer, kommentarer och utdrag ur texter tar plats mellan fotografierna”.

Vi ser fram emot en spännande torsdagskväll med Helena Franzén i morgon, när hon gästar Lilla Klubben under rubriken ”Det sätter mig i gungning”. Helena visar ett utdrag ur solot Kantra från 1996 och i ett samtal berättar hon om sitt konstnärskap.

Varmt välkomna torsdagen den 16 januari klockan 18!

Lilla Klubben 2020

Under tre torsdagskvällar i vår fördjupar vi oss i museets utställningar. Denna vår gästas Lilla Klubben av Helena Franzén, Lasse Åberg och Sara Dixon.

Torsdagar klockan 18
16 januari – Helena Franzén. ”Det sätter mig i gungning.” Läs mer.
13 februari – Lasse Åberg. Souvenirer att minnas eller konsten att samla formmässiga lågvattenmärken. Läs mer.
23 april – Sara Dixon. ”Mormors souvenirer” Wilhemina von Hallwyls storskaliga reseshopping. Läs mer.

Samtalen börjar klockan 18. Dörrarna öppnas klockan 17.30 och i Bistro Rolf de Maré finns dryck och tilltugg att köpa och ta med in på samtalet. Längd: cirka 60 minuter. Pris: 60 kronor.

Lilla Klubben är en samtalsserie där vi fördjupar oss i museets utställningar och samlingar. Namnet har inspirerats av Lilla Julaftonsklubben, som kom till 1927 när Rolf de Maré ville att några av hans vänner i Paris skulle få ett julhem i hans bostad. Så småningom blev klubben förevigad i en målning av Nils Dardel. Verket Lilla Julaftonsklubben beställdes av Rolf de Maré 1933. LillaJulaftonsklubben var en privat herrklubb, men Lilla Klubben är självklart öppen för alla!

15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Scroll to Top