Kulturnatt Stockholm – Utforska dansens fantastiska värld

Den lila natten blommar ut! Under Kulturnatt Stockholm bjuder Dansmuseet på en dansafton. Se våra utställningar, danssolot Always by my side, prova på kinesisk dans och lyssna på aftrobeats, hiphop och dancehall med dj-crewet Sugarcane.

Hui-Han Hu visar sitt danssolo Always by my side på Dansmuseet. Foto: Magnus Palmstierna Eckhéll

På lördag den 27 april är det Kulturnatt Stockholm och Dansmuseet bjuder in dig till att utforska dansens fantastiska värld! Upptäck detaljrika scenmodeller, broderade sidentyger, masker och träsnitt från Japan och Kina i Gastar, Generaler och Gudinnor. I utställningen finns en skuggspelsverkstad med material.

Dansmasker från Bali och Java, kostymer från Indien och Thailand samt fullständiga kroppsmasker från Benin, Nigeria och Burkina Faso hittar du i utställningen Dansmuseets skatter. Rolf de Maré, grundare av Dansmuseet, samlade föremål under hela sitt liv och reste jorden runt flera gånger. Från hans danskompani Svenska Baletten – Ballets Suédois – visas kostymskisser av Fernand Léger, Francis Picabia och Nils Dardel.

Se danssolot Always by my side

Dansaren Hui-Han Hu visar sitt danssolo Always by my side och under kvällen kan ni även prova på kinesisk folkdans. Hui-Han arbetar som professionell dansare, skådespelare och koreograf. Hon har tidigare satt upp egna dansföreställningar på bland annat Östasiatiska museet och på Kulturhuset Dieselverkstaden.

Dj-crewet Sugarcane intar vår vackra bankhall

Dj-crewet Sugarcane bjuder på garanterat svängig musik med öppet dansgolv för alla i Dansmuseets vackra bankhall! De spelar “good vibes music” med en unik kombination av afrobeats, hiphop, dancehall och soca.

Sugarcane har stått bakom flera framgångsrika klubbkoncept och samarbetat med olika aktörer, allt från Dramaten och Strömterassen till egna klubbar och stora festivaler. DJ-crewet skapades 2013 av Missdj, Dj Erykah, Aïssa och Sister Justice. Dessa fyra redan etablerade djs slog ihop deras unika stilar för att skapa ett nytt superteam och blev direkt ett självklart namn på Sveriges urbana musikscen. De har öppnat för många internationella artister som bland annat Timaya, Yemi Alade, Magic System och Alpha Blondy.

Sugarcane.

Dansmuseet, Drottninggatan 17

18–21 Utställningen Gastar, Generaler och Gudinnor med unika föremål och kostymer från Japan och Kina.
18–24 Dansmuseets skatter med Rolf de Marés samlingar.
18.30 Danssolo Always by my side
19.00 Prova-på kinesisk folkdans
19.30 Danssolo Always by my side
20.00 Prova på kinesisk folkdans
21–23.50 Sugarcane

Dessutom kan du slå dig ner i Bistro Rolf de Maré för att äta och dricka gott. I vår butik finns dansfilmer och vackra konstkort. Alla våra utställning och program är tillgängliga med barnvagn och rullstol, här kan du läsa mer om tillgänlighet.

Dela gärna vårt Facebook-event och tagga oss på sociala medier med #dansmuseet.

Varmt välkommen att utforska dansens fantastiska värld under Kulturnatt Stockholm!