Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Lördagsdans för barn

Återkommande evenemang visa alla

9 mars 2019 kl. 13.00 14.00

Passar barn från 3 år

Lördagsdansa på Dansmuseet! Välj mellan “Hela världen dansar”, Hiphop, Showdans, Flamenco, Balett och Västafrikansk danslek – eller kom och dansa med oss alla sex tillfällen. Välkomna!

Längd ca 60 min
Pris: Barn 40 kronor, medföljande vuxen betalar entré till museet (vuxna 120 kronor, pensionär/studerande 80 kronor).
Ingen förbokning.

23/3 Showdans
Elsa öppnar dörren till showdansens fantastiska värld. Med lekfullhet provar vi på en enkel koreografi med rörelser inspirerade av bland annat musikalen Cats och musikvideos med Michael Jackson. Först tittar vi på en kort film med smakprov på några av showdansens superstjärnor.
Medverkande: Elsa Sjögren

30/3 Flamenco
Flamenco är en kraftfull dansform med mycket själ och hjärta. Dansen uttrycker både stolthet och personlighet i en värld av musik, sång och härliga rytmer. Vi provar på olika stampar, typiska arm- och handrörelser samt att klappa rytmer som tillsammans blir en enkel flamencodans. Vi börjar med att titta på några dansklipp med flamenco.
Medverkande: Eliza Carlsson

6/4 Balett
Med enkla och roliga övningar lär vi oss grunderna i baletten. Carolina visar en kort film med smakprov på några av balettens superstjärnor. Vi gör en piruett – lätt som en plätt! Sedan virvlar vi runt till underbar musik som får oss att känna oss som prima ballerinor och mästerdansörer.
Medverkande: Carolina Larsson

13/4 Västafrikansk danslek
Med fantasifulla och roliga rörelser dansar vi till trumrytmer från Västafrika med Klara och Lejonet Leo. Massor av dansglädje utlovas! Vi börjar med att se film med dans från olika länder i Afrika, allt ifrån imponerande frivoltsdans i Nigeria till maskdans i Burkina Faso.
Medverkande: Klara Berggren och musiker från Västafrika

Tidigare Lördagsdans för barn:

9/3 Hela världen dansar.
Följ med på en upptäcktsresa i Rolf de Marés fotspår, bland masker, dockor och kostymer från när och fjärran. Vi får en glimt av dansens förunderliga värld och sedan är det dansdags! Programmet börjar med en filmvisning med dans i världen. Medverkande: Klara Berggren

16/3 Hiphop
Hiphop är en dansstil med mycket attityd och coola grooves. Lätt och lekfullt hittar vi egna sätt att uttrycka oss när vi provar på rytmiska danssteg till hiphop-musik. Vi börjar med att titta på en kort film med olika stilar inom streetdance som breaking och locking. Medverkande: Daniel Rörström.

SEK40

Dansmuseet

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
08-441 76 51
15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Scroll to Top