Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lördagsdans för barn! Västafrikansk danslek

7 mars 2020 kl. 13.00 14.00

Prova på olika dansstilar under fyra lördagar i vår. Lätt som en plätt gör vi en piruett när vi dansar balett. Med fantasifulla och roliga rörelser dansar vi till trumrytmer från Västafrika. Hiphop dansas med attityd och rytmiska danssteg till cool musik. Massor av dansglädje utlovas! Alla danslekar börjar med en kort filmvisning.

Rekommenderad ålder från 5 år. Västafrikansk danslek (från 3 år)
Längd cirka 60 minuter.

Västafrikansk danslek med Klara och Lejonet Leo

7/3 Västafrikansk danslek (från 3 år)

Med fantasifulla och roliga rörelser dansar vi till trumrytmer från Västafrika med Klara och Lejonet Leo. Massor av dansglädje utlovas! Vi börjar med att se film med dans från olika länder i Afrika, allt ifrån imponerande frivoltsdans i Nigeria till maskdans i Burkina Faso.

Medverkande: Klara Berggren och Seydouba Keita

14/3 Hiphop

Hiphop är en dansstil med mycket attityd och coola grooves. Lätt och lekfullt hittar vi egna sätt att uttrycka oss när vi provar på rytmiska danssteg till hiphop-musik. Vi börjar med att titta på en kort film med olika stilar inom streetdance som breaking och locking.

Medverkande: Daniel Rörström

21/3 Hela världen dansar

Följ med på en upptäcktsresa i museiskaparen Rolf de Marés fotspår, bland masker, dockor och kostymer från när och fjärran. Vi får en glimt av dansens förunderliga värld och sedan är det dansdags! Programmet börjar med en filmvisning om dans i världen.

Medverkande: Carolina Larsson

28/3 Balett

Med enkla och roliga övningar lär vi oss grunderna i balett. Carolina visar en kort film med smakprov på några av balettens superstjärnor. Vi gör en piruett, lätt som en plätt! Sedan virvlar vi runt till underbar musik som får oss att känna oss som prima ballerinor och mästerdansörer.

Medverkande: Carolina Larsson

40 kronor barn, vuxna 120 kronor.

Dansmuseet

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
08-441 76 51
15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Scroll to Top