Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lördagsdans för barn! – Hiphop

Recurring Event visa alla

19 oktober kl. 13.00 14.00

Barn 40 kr, vuxna 120 kr.

Prova på olika dansstilar under fem lördagar i höst. Lätt som en plätt gör vi en piruett när vi dansar balett. Med fantasifulla och roliga rörelser dansar vi till trumrytmer från Västafrika. Hiphop dansas med attityd och rytmiska danssteg till cool musik. I en värld av musik, sång och härliga rytmer provar på olika stampar och att klappa rytmer som tillsammans blir en enkel flamencodans. Massor av dansglädje utlovas! Alla danslekar börjar med en kort filmvisning.

Dansa Hiphop med Daniel Rörström 19/10.

Rekommenderad ålder från 4 år.
Längd: cirka 60 minuter.

12/10 Västafrikansk danslek (från 2 år)
Med fantasifulla och roliga rörelser dansar vi till trumrytmer från Västafrika med Klara och Lejonet Leo. Massor av dansglädje utlovas! Vi börjar med att se film med dans från olika länder i Afrika, allt ifrån imponerande frivoltsdans i Nigeria till maskdans i Burkina Faso.
Medverkande: Klara Berggren och musiker från Västafrika

19/10 Hiphop
Hiphop är en dansstil med mycket attityd och coola grooves. Lätt och lekfullt hittar vi egna sätt att uttrycka oss när vi provar på rytmiska danssteg till hiphop-musik. Vi börjar med att titta på en kort film med olika stilar inom streetdance som breaking och locking.
Medverkande: Daniel Rörström

26/10 Hela världen dansar
Följ med på en upptäcktsresa i museiskaparen Rolf de Marés fotspår, bland masker, dockor och kostymer från när och fjärran. Vi får en glimt av dansens förunderliga värld och sedan är det dansdags! Programmet börjar med en filmvisning med dans i världen. Medverkande: Klara Berggren

Tidigare Lördagsdans för barn:
28/9 Flamenco
Flamenco är en kraftfull dansform med mycket själ och hjärta. Dansen uttrycker både stolthet och personlighet i en värld av musik, sång och härliga rytmer. Vi provar på olika stampar, typiska arm- och handrörelser samt att klappa rytmer som tillsammans blir en enkel flamencodans. Vi börjar med att titta på några dansklipp med flamenco.
Medverkande: Eliza Carlsson

5/10 Balett
Med enkla och roliga övningar lär vi oss grunderna i balett. Carolina visar en kort film med smakprov på några av balettens superstjärnor. Vi gör en piruett, lätt som en plätt! Sedan virvlar vi runt till underbar musik som får oss att känna oss som prima ballerinor och mästerdansörer.
Medverkande: Carolina Larsson

Dansmuseet

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
08-441 76 51
15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Scroll to Top