Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Lock at me

20 september 2019 kl. 19.00 20.00

SEK100 – SEK150

Stockholmspremiär av Lock at me!
Two women – Two perspectives – One dance
.

Två kvinnor presenterar sitt arbete och relation till dansstilen locking som kommer väcka nya frågor. LOCK AT ME är en föreställning baserad på dansstilen locking med solot Golem av Maëva Abdelhafid och dokumentärfilmen Lock it up om locking i Sverige av Mimmi Mollgren.

GOLEM
Maëva Abdelhafid – Soloföreställning

Maëva Abdelhafid. Foto: Kidhao

Från lera, Golem har kommit till liv av skulptörens hand. En varelse som kan vara vad som helst mellan ett mirakel och ett monster, en beskyddare och ett hot. Förvandlingen är utom kontroll och leder till slut till att Golem försvinner till ingenting. Solot Golem är ett sökande om den dansande rörelsens skapelse. Hur börjar dansrörelsen existera inuti kroppen? Vilka gränser finns mellan planerade rörelser och spontana? Vi upptäcker hur en rörelse börjar existera, för att sedan försvinna och existera igen eller hur rörelser utvidgas till en annan. Stilen locking kommer sakta ta form och sammansmälta med dansarens roll.

LOCK IT UP
Mimmi Mollgren – Dokumentär

Stillbild från Lock it up.

Mimmi Mollgren är en svensk lockingdansare, som är särskilt uppmärksam på historien och kulturen inom lockingstilen som uppkom på 70-talet i USA. I dokumentären Lock it up väljer hon att visa lockinghistorien i Sverige. Baserad på fyra dansares erfarenheter, som var bland de första lockingdansarna i Sverige, blir dokumentären en hyllning till allt arbete de lagt ned för att skapa en växande scen för locking i Sverige. Mimmi besökte de fyra dansarna och upptäckte historien inom Svensk locking: Hur såg de locking för första gången,
hur hittade de information och hur nådde locking Sverige?

Längd Lock at me: 60 minuter. Efteråt finns det möjlighet att ställa frågor till Maëva Abdelhafid och Mimmi Mollgren.

Köp dina biljetter i Dansmuseets butik eller på Kulturbiljetter!

Dansmuseet

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
08-441 76 51
15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Scroll to Top