Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Lilla Klubben – Helena Franzén. ”Det sätter mig i gungning.”

16 januari kl. 18.00 19.30

Koreograf Helena Franzén visar ett utdrag ur solot Kantra från 1996 och samtalar därefter om sitt konstnärskap som koreograf och dansare sedan 30 år. Som koreograf är Franzén hängiven rörelsens gränslösa variationsrikedom. Hennes verk präglas av det precisa och beskrivs med ord som ”fysisk intelligens” och ”rörelse-poesi”.

Helena Franzén firar 30 år som verksam koreograf med utställningen Mitt dansande liv på Dansmuseet. När Helena Franzén gästar Lilla Klubben får vi en unik möjlighet att ta del av hennes arbete.

Samtalet börjar klockan 18. Dörrarna öppnas klockan 17.30 och i Bistro Rolf de Maré finns dryck och tilltugg att köpa och ta med in på samtalet.

Längd: cirka 60 minuter.
Pris: 60 kronor.

Foto: Håkan Jelk

Lilla Klubben är en samtalsserie där vi fördjupar oss i museets utställningar och samlingar. Namnet har inspirerats av Lilla Julaftonsklubben, som kom till 1927 när Rolf de Maré ville att några av hans vänner i Paris skulle få ett julhem i hans bostad. Så småningom blev klubben förevigad i en målning av Nils Dardel. Verket Lilla Julaftonsklubben beställdes av Rolf de Maré 1933. Lilla Julaftonsklubben var en privat herrklubb, men Lilla Klubben är självklart öppen för alla!

Dansmuseet

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
08-441 76 51
15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Scroll to Top