Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Exklusiv förhandsvisning – Ballets Suédois 1920–1925

28 september 14 oktober

Exklusiv förhandsvisning av utställningen:
”Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete” – Ballets Suédois 1920–1925

Kom och lyssna till berättelsen om Svenska Baletten, ett danskompani i Paris på 1920-talet. Fil dr Erik Mattsson, intendent på Dansmuseet, levandegör Svenska Balettens historia och guidar runt bland 300 föremål. Erik Mattsson är känd från SVT:s dokumentär Ballets Suédois – Konst, dans och sena nätter.

I oktober öppnar Dansmuseet en jubileumsutställning för att fira hundraårsminnet av Svenska Baletten. Museet ställer ut konstverk, fotografier, dagböcker, affischer och mycket annat från 1920-talet. Redan i september erbjuder Dansmuseet exklusiva förhandsvisningar. De guidade turerna genomförs i små grupper om max 15 personer.

Följ med in bakom kulisserna i dansarnas loger, via kostymer och kostymskisser, för att slutligen landa i salongen på Théâtre des Champs-Elysées. Under visningen får du lära känna flera av dansarna, kompositörerna och konstnärerna som möjliggjorde kompaniets stora äventyr. Du bjuds på en berättelse om kärlek, mod och dans.

Boka dina biljetter på Kulturbiljetter!
Pris: 165 kronor.

Boka direkt via länk:
ons 14 okt 2020 kl 15.00

Utställningens titel är hämtad från scenfonden till Relâche, skapad av Francis Picabia.

Se SVT:s dokumentär om Svenska Baletten på SVT Play.

Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer och har vidtagit åtgärder för att möjliggöra genomförande av bokade gruppvisningar. 

SEK165

Dansmuseet

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
08-441 76 51
15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Scroll to Top