Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Dansuppträdande med Lilla Baletten

29 februari kl. 13.00 14.00

Lilla Baletten bjuder på en uppvisning med dans från Isadora Duncans tid. Originalkoreografierna som dansas i programmet skapades ca 1905–1913 av Isadora Duncan för hennes elever. Lilla Baletten bevarar nu traditionen bland annat genom att undervisa och framföra dessa originalkoreografier.

Längd: cirka 60 minuter.

Barndanskompaniet Lilla Baletten skapades 1993 av Kathleen Quinlan. I dag driver hon gruppen tillsammans med Lilly Zetterberg som tidigare dansade i Lilla Baletten och som nu uppträder som solist med Duncans koreografier i Sverige och runt om i Europa. Lilla Balettens elever är flickor i åldern fyra till nitton år.

Isadora Duncan föddes i San Francisco 1877. Hon började undervisa när hon var fem år gammal, då hon lärde småflickor i grannskapet rörelser med armarna som liknade havsvågor. I början av 1900-talet flyttade hon till Europa. Isadora räknas som en av den moderna dansens pionjärer. Hon utvecklade nya, fria och naturliga rörelser som var inspirerade av grekisk konst, folkdanser och naturen. Med löst sittande kläder, bara fötter och utsläppt hår skapade Isadora Duncan ny livskraft till dansen, fri från konservativa begränsningar.

Pris dansuppträdande: 100 kr

Foto: Tina Axelsson

Dansmuseet

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
08-441 76 51
15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Scroll to Top