Arne Högsander – Alster och gestalter

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Arne Högsander – Alster och gestalter

6 juni 2019 18 augusti 2019

Arne Högsanders värld är en förunderlig sådan, en värld där drama blandas med underfundig humor. Konstnären, mask- och dockmakaren Arne Högsander (f. 1940) är en av den svenska scenkonstens legendarer. Han började som dockmakare på Marionetteatern under 1960-talet och har under årens lopp skapat dockor och masker för åtskilliga teatrar och scener – Dramaten, Operan, Stockholms stadsteater, Riksteatern, Folkoperan samt till tv och film.

Dockorna är självklara gestalter och maskerna personligheter med eget liv. I handen på skådespelaren, har de varit avgörande för gestaltningen av några av våra mest spelade och älskade föreställningar.

Djurmasker som krokodiler, enhörningar och björnar visas i utställningen. En välkänd björnmask är den Högsander tillverkade till musikgruppen Teddybears (tidigare Teddybears STHLM).

Vita dockor. Foto: Västerås konstmuseum

Arne Högsander – Alster och gestalter är producerad av Västerås konstmuseum. Under sommaren 2019 är den på besök på Dansmuseet. I utställningen visas ett urval av Högsanders långa konstnärliga produktion, med marionetter, dockor och masker från bland annat Spöksonaten, Det växande slottet, Kung Oidipus och Den stora djurparken.

Dansmuseet

Drottninggatan 17
Stockholm, 11151 Sverige
08-441 76 51
15585

Du missar väl inget spännande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Scroll to Top