Monsieur Rolf, balettdirektör, konstsamlare och kosmopolit

Mellan-, högstadiet och gymnasiet

Rolf växte upp i en aristokratisk miljö i Stockholm men levde större delen av sitt liv utomlands, bland annat på sin kaffefarm i Kenya. Han startade ett danskompani och senare ett forskningscenter för dans i Paris. Under sina många resor samlade han föremål som blev grunden till Dansmuseet.

Visningen anpassas efter gruppen och vi tar gärna emot grupper med särskilda behov. Vi är lyhörda för specifika önskemål om inriktning på visningen. Visningen kan till exempel ha en mer omfattande genomgång av dans, konst och/eller musikhistoria.

Längd: 60 minuter.
Pris: 1 000 kr.

Visningen kan kombineras med en dansworkshop. Kontakta oss för mer information.

SVENSKA BALETTEN 100 ÅR!

”Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete” – Ballets Suédois 1920–1925.

Svenska Baletten i Paris, Ballets Suédois, var ett normbrytande och nyskapande danskompani som existerade under fem intensiva år i början av 1920-talet. Bakom det uppmärksammade kompaniet stod konstsamlaren Rolf de Maré tillsammans med koreografen och dansaren Jean Börlin.

Det experimentella danskompaniet ville bryta ny mark och locka publik, men det var även ett sätt för Rolf att skapa en plattform åt sin partner Jean. Svenska Baletten utmanade såväl konstnärliga som sexuella normer och deras sätt att blanda olika konstformer inspirerar än i dag – hundra år senare.

”Alltid före sin tid, alltid oförtröttligt på språng mot det nya”. (Fernand Léger).

Kontakt och bokning

klara.berggren@dansmuseet.se eller telefon 08-441 76 52.

Tillbaka till Mellan- och högstadiet.
Tillbaka till Gymnasiet.
Tillbaka till Grupper med särskilda behov.